Secundair menu

Wie zijn we?

Lingier Rafaël

+32(0)475376058

rafael.lingier@gmail.com

Halfweg jaren 1970

 

Begonnen als verzamelaar opent Rafaël Lingier halfweg de jaren 70, samen met een vennoot, een galerie in Deurle en in Knokke.

Halfweg jaren 1980

 

Een derde persoon vervoegt de vennootschap en er wordt een veilinghuis opgericht in de Gentse binnenstad. Ook het Museum Leon De Smet wordt tijdens deze periode aangekocht.

Halfweg jaren 1990

 

De drie vennoten besluiten elk hun eigen weg te gaan. Als gevolg van deze keuze komt het Museum Leon De Smet in het beheer van Rafaël Lingier, en wordt deze uitgebreid met een galerie. In 1999 wordt er een galerie overgenomen in de Gentse binnenstad.

Halfweg jaren 2000

 

In 2007 komt er een galerie in Knokke bij aan de Zeedijk.

Na meer dan drie decennia evolueren en groeien, kan er met enige trots gesteld worden dat Rafaël Lingier begon als een verzamelaar, en dat dit door zijn passie evolueerde tot wat de Galerie Lingier vandaag is.

De galerie brengt een aanbod van schilderijen en beelden, die gaan van symbolisme, impressionisme, expressionisme, kubisme en vroege abstracten tot later abstract, constructivisme en materiewerken.

Halfweg jaren 2010

 

Op 18 maart 2017 opent de vernieuwde galerie Lingier-Leviart: kunst en design aan de Lieve in de Jan Breydelstraat te Gent na renovatie.